Smarthouse styresystem fra Carlo Gavazzi for full kontroll med alle elektriske installasjoner i hjemmet Carlo Gavazzi logo. Leverandør av automasjonskomponenter for industri-, bygg-/boligautomasjon og energieffektive løsninger

3. Generasjon Smart-house styresystem

Controller

  • Tredje generasjon Smarthouse styresystem er basert på controller type SH2WEB24
  • Modulær oppbygging
  • Enkel, moderne og gratis konfigurasjonsoftware.
  • Hurtig igangkjøring uten adressering
  • Diagnoseverktøy for enkel feilsøking
  • Innebygd web-server
  • Energiovervåking og logging av data
  • Fjærklemmer/hurtigkoblinger for de fleste desentrale enheter

Support

Design

Brytere, termostatorer og bevegelsesfølere til Smart-house

Alle brytere og termostater passer til rammer fra Elko, Gira og Jung.

Glassbrytere og termostater i elegant og tidløst design. Betjenes helt enkelt med et lett fingertrykk eller sirkelbevegelse. Kan leveres i enhver farge slik at de kan tilpasses stil og interiør.

Hurtig igangkjøring uten adressering

En av de mest innovative funksjonene i systemet er at det ikke er behov for noen adressering av modulene. Installatøren behøver kun å installere og tilkoble alle enheter, og deretter starte nettverksskanning. Systemet vil automatisk finne og gjenkjenne

de tilkoblede enhetene, og det er derfor ikke nødvendig å gå rundt i hele installasjonen for å adressere hver enkelt enhet. Dette betyr besparelser i form av både tid og kostnader, og gir en feilfri konfigurasjonsprosess.

Diagnosering for enklere feilsøking

Dersom det skulle oppstå problemer, har systemet et kraftfullt

diagnoseverktøy som gjør feilsøking meget enkel. Bussen overvåkes kontinuerlig, og gir informasjon om kortslutninger, spenning, last og kvalitet på bussignalene.

Alle enheter som er koblet til bussen overvåkes til enhver tid, og dersom det oppstår feil gis det umiddelbart en feilmelding. All informasjon logges i en fil slik at installatøren til enhver tid kan sjekke status og eventuelle feilmeldinger.

Enkel og moderne konfigurasjonssoftware

Konfigureringen av systemet gjøres enkelt med Smarthusverktøyet som kan lastes ned her. Programvaren er utviklet ved hjelp av de beste tilgjengelige konseptene for å skape et brukervennlig grensesnitt, som guider brukeren gjennom en

rask og feilfri konfigurasjon. Ved hjelp av de mange implementerte basisfunksjonene kan de mest erfarne brukerne også skape sine personlige funksjoner. Det er i tillegg innebygget en rekke feilsøkingsfunksjoner som gjør testingen enklere.

Systemets oppbygging

SH2WEB24: Controlleren

Smart-house systemet er basert på en controller, SH2WEB24, som er en Linux-basert mikro-PC med innebygd web-server. Controlleren styrer alle smartfunksjonene, og programmeres ved hjelp av software (SH Tool). SH2WEB24 har Ethernet-kommunikasjon, og kan fjernbetjenes og overvåkes med smartenheter og PC. SH2WEB24 har også en dataloggefunksjon med logging og lagring av alle data og hendelser fra de ulike tilkoblingsmulighetene; Dupline® busser (kablet og trådløst), 2 stk. RS485-porter og Ehternet. Controlleren har plass for SDkort og USB-port for opp- og nedlasting av data og systemkonfigurasjoner.

Der kablet internettforbindelse ikke er tilgjengelig, kan et GSM-modem settes sammen med SH2WEB24. Dette modemet gjør det mulig å fjernbetjene installasjonen.

Det innovative busskonseptet gjør idriftsettelsen meget enkel, rask og feilfri. Installatøren behøver kun å plugge DIN-skinne modulene ved siden av hverandre uten noen form for kabling. Dette er tidsbesparende og reduserer installasjonskostnader betraktelig.

Tilkobling av de desentraliserte enhetene som lysbrytere, termostater, bevegelsessensorer etc. er også meget enkel takket være hurtigkoblinger.

 

Trådbasert og trådløs bussgenerator (kan kombineres)

Dersom SH2WEB24 er hjernen i smarthouse systemet, så er bussgeneratoren det pulserende hjertet som får all informasjon til å kommunisere. Systemet har både tråd basert og trådløs generator type. Disse er tilkoblet SH2WEB24 via en høyhastighetsbuss som er tilstede både i den lokale bussen og på

terminalene i bunnen. Dette gjør sammenkoblingen i skapet meget enkel, da modulene kun behøver å plugges sammen uten noen form for kabling. Samtidig er det også ukomplisert dersom bussgeneratorer i til legg installeres i andre skap. Inntil 7 bussgeneratorer.

SH2MCG24 er en smart Dupline® bussgenerator som gjør at Dupline® bussen kan kommunisere både med den lokale bussen og med terminalene. Som følge av dette kan DIN-monterte slavemoduler (dimmere, relèutganger, markisemoduler, etc.) plugges rett på SH2MCG24 uten behov for kabling. De desentraliserte enhetene (lysbrytere, PIR-sensorer, temperaturdisplay, etc) kobles til SH2MCG24 via tolederen fra Dupline terminaler i topp. Inntil 250 enheter kan tilkobles en enkelt SH2MCG24.

Smarthouse systemet tilbyr også en løsning der det ikke er mulig å legge kabler. SH2WBU230 er en trådløs bussgenerator som styrer trådløse lysbrytere og relè utgangsmoduler. Den trådløse bussen er basert på standard IEE 802.15.4 @2.4Ghz. Inntil 250 enheter kan tilkobles en enkelt SH2WBU230. Rekkevidden er ca. 100 meter.

Carlo Gavazzi AS

 

Postadresse: Postboks 215, 3901 Porsgrunn

Besøksadresse: Melkeveien 13, 3919 Porsgrunn

Telefon:  35 93 08 00

E-post:  post@gavazzi.no