Hva er et Smart Hus?

Begrepet Smarthus eller Hjemmeautomasjon kan beskrives som styring, regulering og overvåking av elektriske installasjoner. Automasjon i hjemmet bidrar til bedre komfort, lavere energiforbruk og en høyere grad av sikkerhet i hverdagen.

 

Med Smart-House styresystem har du full kontroll over innen- og utendørs belysning. Temperaturen senkes når du er borte fra boligen eller ligger og sover. Persienner og markiser styres etter lys, vær- og vindforhold. Du har alarm for innbrudd, brann og vannlekkasje der vanntilførselen også stoppes automatisk. Ventilasjonssystem kan integreres. Komfyrvakt kutter automatisk  strømtilførselen til komfyren ved overoppheting og branntilløp. Du kan være sikker på at dører og vinduer er lukket, og at elektriske apparater er avslått når du forlater boligen.

 

Alle funksjoner kan styres og kontrolleres med eksempelvis fjernkontroll, PC, smarttelefon, nettbrett, etc. Du har dermed full kontroll med smarthuset enten du er hjemme eller borte.

 

I et smarthus kan du styre, regulere og overvåke elektriske installasjoner. Dette bidrar til bedre komfort, lavere energiforbruk og sikkerhet i hverdagen.

 • Lysstyring

  Ha full kontroll over  både innendørs og utendørs belysning. Belysningen kan tilpasses forskjellige situasjoner og stemninger. Det skapes en god atmosfære når de små lampene rundt i stuen tennes, og de store lampene dimmes eller slukkes. Lys kan styres automatisk, ved bevegelse eller tidsstyres.

 • Varmestyring

  Full kontroll over temperaturen døgnet rundt med dag-/nattstilling. Smart-house har løsninger for å styre alt fra panelovner og varmekabler til varmepumper og vannbåren varme. Man kan ha forskjellige temperatursoner, f.eks. soverom, stue, kjøkken, bad, vaskerom, etc.

 • Styring av Ventilasjon

  Ventilasjonssystemet kan på en enkel måte integreres. Avtrekksvifte på våtrom kan styres automatisk eller i kombinasjon med lys- og tidsstyring. Ved også å styre varme og solskjerming får man et godt inneklima til alle tider av døgnet.

 • Stikkontakter og Elektriske apparater

  Ved å integrere styring av stikkontakter kan du være sikker på at alle elektriske apparater er avslått når du sover eller forlater boligen.

 • Dører og vinduer

  Du behøver ikke gå gjennom hele huset for å sjekke om vinduer er lukket før du forlater boligen. På et kontrollpanel kan du raskt se status, og med ett enkelt trykk kan du forlate boligen og være trygg på at dører og vinduer er lukket.

 • Solskjerming

  Motoriserte markiser, persienner eller lameller kan styres etter tid, temperatur, vær- og vindforhold. I kombinasjon med varmestyring er du sikret et godt inneklima til alle døgnets tider.

 • Brannalarm

  Usikker på om du slo av kaffetrakteren? Husket å slå av komfyrplater? Med en bortefunksjon kan du være trygg på at elektriske apparater og lys slås av når du forlater boligen.

   

  Ved røykutvikling og brann blir du varslet av sirenen i boligen og tekstmelding til mobiltelefon. Du får da raskt beskjed om noe er galt uansett hvor du befinner deg.

 • Innbruddsalarm

  Ved aktivering av en bortefunksjon slås innbruddsalarmen automatisk på når du forlater boligen. Ved innbruddsalarm blir du varslet gjennom sirenen i boligen og tekstmelding på mobiltelefon. Uansett hvor du befinner deg får du raskt beskjed om at noe er galt.

 • Vannlekkasje

  Vannlekkasje oppdages på et tidlig tidspunkt, og vanntilførselen stenges automatisk. Sirenen i boligen utløses, og samtidig sendes en tekstmelding til mobiltelefon. Du får da raskt beskjed om noe er galt uansett hvor du befinner deg.

 • Garasjedører og porter

  Med ett enkelt trykk på en fjernkontroll eller smarttelefon kan du åpne garasjeporten. Samtidig tennes lyset i oppkjørselen. Når du nærmer deg inngangspartiet tennes lyset i entreen. Belysningen ellers i hjemmet kan videre tennes automatisk til forhåndsdefinerte lyssettinger.

 • Lyd og Bilde

  Smart-house kan integreres med lyd og bildefunksjoner i hjemmet ditt. Smart-house har direkte kommunikasjon til alle Bang & Olufsen systemer.

Carlo Gavazzi AS

 

Postadresse: Postboks 215, 3901 Porsgrunn

Besøksadresse: Melkeveien 13, 3919 Porsgrunn

Telefon:  35 93 08 00

E-post:  post@gavazzi.no

Smarthouse styresystem fra Carlo Gavazzi for full kontroll med alle elektriske installasjoner i hjemmet Carlo Gavazzi logo. Leverandør av automasjonskomponenter for industri-, bygg-/boligautomasjon og energieffektive løsninger

Lyd og bilde

Smart-House kan integreres med lyd og bilde fra Bang & Olufsen.