Smarthouse styresystem fra Carlo Gavazzi for full kontroll med alle elektriske installasjoner i hjemmet Carlo Gavazzi logo. Leverandør av automasjonskomponenter for industri-, bygg-/boligautomasjon og energieffektive løsninger

Styring av lys med Smart-house

Med lysstyring kan belysningen automatisk tilpasses forskjellige situasjoner og stemninger. Det skapes en god atmosfære når de små lampene rundt i stuen tennes, og de store lampene dimmes eller slukkes. Med Smart-house har du full kontroll med styring av lys  både innendørs og utendørs.

 

Belysning kan reguleres avhengig av dagslyset, og kan kombineres med klokkefunksjon og bevegelsesensorer. Mørke områder kan lyses opp auto-matisk dersom uvedkommende kommer inn på eiendommen.

 

I vaskerom eller gang kan det være praktisk med bevegelsestyrt lys. Når du er på ferie kan lys tennes og slukkes automatisk for å simulere beboelse. Fra eksempelvis en bryter ved sengen kan du sette huset i nattstilling ved eksempelvis å slå av valgt belysning i boligen samtidig som lyset i sove-romsgangen dempes.

 

Lyset kan styres og kontrolleres fra en , statuspanel, smarttelefon eller nettbrett.

Moderne kjøkken med høyglanset hvit innredning. God belysning som kan styres automatisk med Smart-house.

Lyset kan styres automatisk med forhåndsprogrammerte lysscenarier. Med ett trykk på f.eks. en fjernkontroll kan man skape den riktige belysningen og stemningen i boligen.

 • Dag- og nattstiling

  Utelyset kan slås av og på automatisk avhengig av dagslyset. Det kan også kombineres med klokkefunksjon og bevegelsesensorer. Se for deg at utelyset slukkes automatisk når du legger deg eller til faste tider, og tennes ved bevegelse. Dette sparer miljøet og reduserer strømbruken.

 • Bevegelsestyrt lys

  Noen steder kan det være praktisk å styre lyset ved hjelp av bevegelsesensorer, som f.eks. vaskerommet. Når du har hendene fulle med tøy til vask er det behagelig om lyset tennes automatisk når du går inn i rommet. Bevegelsestyrt lys benyttes også ofte i kjellerrom, boder, ganger, bad, WC, hall og garderober.

 • Trådløs styring

  For å øke fleksibiliteten på installasjonen kan man anvende trådløse brytere eller fjernkontroll. Da kan plasseringen endres etter behov og livssituasjon. Ønsker du bryter tilgjengelig ved sofaen? I barnevennlig høyde, og som kan flyttes etterhvert som barnet vokser? Bryter montert på glassflater, murvegg eller andre steder der fast installasjon er umulig? Trådløse produkter er også en god løsning med tanke på rehabilitering av eksisterende bolig.

 • Lysscenarier

  Du kan bruke forhåndsprogrammerte lysscenarier, eller du kan selv programmere scenarier for å få den stemningen du ønsker. Kanskje du ønsker en behagelig atmosfære til en middag for to eller selskap med gode venner?

   

  Riktig leselys til en avslappende stund foran peisen med en god bok? Fullt lys når du gjør husarbeid? Dempet belysning til en hyggekveld foran TV? Eller kanskje du har en hjemmekino? Egnede lysforhold kan stilles inn automatisk for en optimal opplevelse.

   

  Programmering av lysscenarier er svært enkelt. Du stiller inn lysstyrken på de forskjellige lampene du ønsker, og trykker ganske enkelt på en knapp. Lysscenariet er dermed lagret.

 • Tidsstyrt lys

  Ved å benytte de automatiske klokkefunksjonene kan du tenne lys til faste tider i døgnet. Det er også mulighet for å slå av og på lys til faste tider i en ferieperiode.

 • Nattlys

  Fra en bryter ved sengen kan du slå av alt lys med kun ett trykk samtidig som lyset i soveromsgangen dempes. Du kan da på en behagelig måte finne veien til barneværelset uten å snuble over henslengt leketøy.

 • Sikkerhetslys

  Når du er på ferie lever huset sitt eget liv. Lys tennes og slukkes automatisk i en forhåndsprogrammert rytme, og det ser derfor ut til at noen er hjemme. Mørke områder rundt boligen kan lyses opp automatisk hvis noen kommer inn på eiendommen. For uvedkommende blir det da vanskelig å fastslå om du er hjemme eller borte.

 • Styring av LED-lys

  Smart-house dimmere er universale og egner seg godt til styring av nymoderne LED-lamper. LED-lamper reduserer energiforbruket, og ofte har man 10 ganger lenger levetid på lyskildene.

Carlo Gavazzi AS

 

Postadresse: Postboks 215, 3901 Porsgrunn

Besøksadresse: Melkeveien 13, 3919 Porsgrunn

Telefon:  35 93 08 00

E-post:  post@gavazzi.no